"Ανεξίτηλοι λεκέδες και πολύχρωμες πεταταλούδες"

"Ανεξίτηλοι λεκέδες"

    Περίληψη

     Ένας νέος άνθρωπος φεύγει απ' τη ζωή. Θύμα μιας ανύπαρκτης ιατρικής δεοντολογίας, σιγά-σιγά μετά από τρία χρόνια ασθένειας θα οδηγηθεί στον θάνατο. Όταν οι γιατροί ενός νοσοκομείου είδαν το ιστορικό της ασθένειάς του έμειναν έκπληκτοι.«Δεν είναι δυνατόν μέσα σε είκοσι ημέρες, να υπάρξει τέτοια ραγδαία επιδείνωση των νεφρών και μάλιστα σε έναν νέο άνθρωπο που ήταν κλινήρης και σε δίαιτα. Δεν μπορεί. Κάποιο λάθος έχει γίνει». Το λάθος ήταν του μικροβιολόγου που επί έναν χρόνο έβγαζε τα ίδια αποτελέσματα και του θεράποντος γιατρού που δεν σήκωσε τα χέρια και που δεν είπε: «Εγώ δεν μπορώ, δεν ξέρω, δεν προφταίνω γιατί είμαι και Δήμαρχος. Να πάτε κάπου παραπέρα, σε πιο ειδικούς».

«Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσαν οι γιατροί: Θάνατος.

Εκείνος έφυγε. Που πήγε; Ίσως εκεί που του άξιζε: Στο υποπόδιο του θρόνου του Θεού. Οι άλλοι; Αυτοί που έμειναν; Ποιο ήταν ο αντίκτυπος;

Δεν ήταν αντίκτυπος. Χτυπήματα ήταν. Τέσσερα χτυπήματα.

Η μάνα, που επί τρία χρόνια προσπαθούσε να σώσει τον γιο της. Η μάνα που και την ύστατη στιγμή παρακαλούσε για ένα θαύμα και που για λίγο πίστεψε πως το θαύμα είχε γίνει.

Ο πατέρας που έχασε τον πρωτότοκό του. Πώς να το πιστέψει; Ίσως και να μη το πίστεψε ποτέ. Για χρόνια πολλά μετά, φώναζε τον μικρό του γιο, αυτόν που του απέμεινε με το όνομα του μεγάλου, αυτού που είχε φύγει.

Η αδελφή του έχασε τον μισό της εαυτό, ίσως και ολόκληρο. Ένας χρόνος ήταν η διαφορά της ηλικίας τους. Μαζί είχαν μεγαλώσει. Η ύπαρξή του ύπαρξή της. Τώρα δεν υπήρχε ούτε αυτή.

Ο μικρός αδελφός; Έχασε τον μέντορά του, τον εφευρέτη του τον καθοδηγητή του. Τον αδελφό που θαύμαζε και αγαπούσε.

Υπήρξε και ένα πέμπτο χτύπημα το ίδιο δυνατό. Η κοπελιά του. Η κοκκινομάλλα με τα μεγάλα γαλάζια μάτια που είχε αγαπήσει και είχε αγαπηθεί.

Μέσα από τη θλιβερή αφήγηση περνούν πολλές ευχάριστες, χαρούμενες στιγμές της οικογένειας.

Μη φοβάστε. Δεν θα ψυχοπλακωθείτε π

Προηγούμενη περίληψη
"Μικρή οβάλ ξυλινη κορνίζα"
Επόμενη περίληψη
"Άγγελοι και δαίμονες"
Επόμενη περίληψη
"Άγγελοι και δαίμονες"
Προηγούμενη περίληψη
"Μικρή οβάλ ξυλινη κορνίζα"