Επόμενη περίληψη
"Ανεξίτηλοι λεκέδες"

 

"Ανεξίτηλοι λεκέδες και πολύχρωμες πεταταλούδες"

Το βιβλίο «Ανεξίτηλοι λεκέδες και πολύχρωμες πεταλούδες» περιλαμβάνει

τρεις ψυχολογικες νουβέλες  

 

"Μικρή οβάλ ξύλινη κορνίζα"

Περίληψη

     Ο Νίκος είναι ένας κατά τα άλλα πολύ εντάξει άνθρωπος εκτός από…

Τα «άλλα» είναι η μόρφωσή του, ο κοινωνικός του περίγυρος, η επαγγελματική του καταξίωση, η ομορφιά του… η γοητεία του.. Το «εκτός» είναι η άστατη σεξουαλική του ζωή και δράση.

     Γεννημένος γυναικάς, δεν αφήνει θηλυκό για θηλυκό σε χλωρό κλαρί. Ο γάμος ή έστω μια σταθερή συμβίωση είναι τελείως έξω από τις επιδιώξεις του.

Κάποτε όμως αυτή η κραιπάλη θα τερματιστεί. Ο χρόνος καταλύει τα πάντα. Δεν θα χαριζόταν στο Νικο.

     Στα εξήντα οκτώ του, χτυπημένος από την κακιά αρρώστια, περιμένοντας στωικά το προβλεπόμενο τέλος του, στο κρεβάτι μιας ογκολογικής κλινικής και κάτω από την επήρεια ενός ήπιου παυσίπονου, αναλογίζεται τον.. «πρότερον βίον του».

     Σαν σκηνές του σινεμά προβάλλονται μέσα στο μισοναρκωμένο μυαλό του εικόνες από τους έρωτές του και πιθανόν και από «αγάπες» του. Ανθρώπων που ίσως και να είχε αγαπήσει παρά την θέλησή του, ακόμη και χωρίς να το έχει καταλάβει.

     Η εικόνα ενός εξώγαμου παιδιού μέσα σε μια μικρή οβάλ ξύλινη κορνίζα και μιας απελπισμένης μητέρας. Μιας μητέρας που βρήκε στήριγμα στα χέρια ενός άλλου άντρα. Ο ίδιος πού ήταν; Τι έκανε; Γιατί έδιωξε τον κατάλευκο γλάρο από το κατάρτι του και άνοιξε πανιά για άλλες θάλασσες; Για άλλους έρωτες;

     Και μετά… στο τέλος… ποιος απόθεσε εκείνη την μικρή οβάλ ξύλινη κορνίζα επάνω στον τάφο του, αφού δεν είχε κανέναν στον κόσμο.

Ή μήπως είχε;

Επόμενη περίληψη
"Ανεξίτηλοι λεκέδες"