Προηγούμενο απόσπασμα

Απ' το Μεσαίωνα στο Μεσαίωνα

Αποσπάσματα από το 3ο Μέρος

     ΟΙ σοφοί του κόσμου είχαν διατυπώσει τη θεωρία του «Big Bang».

Πριν από δεκατέσσερα περίπου δισεκατομμύρια χρόνια, λένε, έγινε αυτό και από το ΜΗΔΕΝ άρχισε να δημιουργείται το σύμπαν. Όλο το μέχρι σήμερα γνωστό και άγνωστο σύμπαν και που όσο πάει και μεγαλώνει… μεγαλώνει… μεγαλώνει.

Έτσι δείχνουν οι μαθηματικές θεωρίες και τα μαθηματικά μοντέλα των σοφών και πρέπει να δεχτούμε ότι έτσι έγινε, αφού έτσι λένε οι σοφοί.

Κανένας όμως σοφός δεν είχε προβλέψει το μεγάλο «Τσαφ». Ούτε που φανταζόταν κανείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Έλα όμως που έγινε.

  Αργότερα μερικοί σοφοί, που έτυχε να επιβιώσουν, έβγαλαν κάποιες θεωρίες, αλλά ήταν μόνο θεωρίες, αφού κανένας δεν μπορούσε να αποδείξει κάτι χειροπιαστό, αλλά και κανένας δεν μπορούσε να κάνει μαθηματικά μοντέλα, για να αποδείξει αυτό που έλεγε στη θεωρία του. Και πώς να κάνει μαθηματικά μοντέλα;

Τα μαθηματικά μοντέλα χρειάζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάτι δηλαδή που τότε πια ήταν «ανύπαρκτο».

-    Η γιγαντοοθόνη στην αίθουσα επιχειρήσεων έπαψε να δείχνει ότι έδειχνε: Η δορυφορική εικόνα της πόλης χάθηκε. Μαζί της χάθηκαν και οι κόκκινοι κύκλοι που περιστοίχιζαν κάποια οικοδομικά τετράγωνα. Τους στόχους επίθεσης.

  Η Ελένη ήταν μισή ώρα στημένη στην ουρά, στο ταμείο του Super Market. Επιτέλους ήρθε και η σειρά της.  Έβγαλε τα πρώτα πράγματα από το καρότσι. Την πιστωτική της κάρτα, ήδη την είχε δώσει στην ταμία.

«Μια στιγμή», της είπε η ταμίας. Είχε περάσει πέντε φορές τον σκάνερ πάνω από το barcode, στο κουτί του απορρυπαντικού, αλλά δεν είχε ακουστεί κανένα «μπιπ», που να επιβεβαίωνε ότι η τιμή του προϊόντος είχε περάσει στην ταμειακή μηχανή.

Καμιά ταμειακή μηχανή δεν δούλευε....

-     Τζων… Για δες… Δες τι κάνει εκείνος εκεί κάτω»....Το μάτι του κυβερνιτη Τζών έμεινε στην οθόνη του GPS, που από πράσινη, που συνήθως ήταν, είχε γίνει κόκκινη και έγραφε: «Σήμα ΜΗΔΕΝ». «Κάνει το ίδιο που κάνουμε κι’ εμείς. Πετάει χωρίς  GPS».....

  «Πού βρισκόμαστε»; Ρώτησε ο καπετάνιος. Πού να βρισκόταν;  Καταμεσής στον ωκεανό, με μόνο θάλασσα παντού γύρω–γύρω. Δεν ήξερε να του πει κανέις. Μονο ο ηλεκτρονικός του είπε: «Καπετάνιε… Δεν δουλεύει τίποτε. Όλα τα συστήματα έχουν πέσει»...

  Την ίδια στιγμή όλοι οι υπάλληλοι σε Τράπεζες, Χρηματιστήρια, Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, και όπου αλλού το χρήμα ήταν ο Θεός κι’ αυτοί οι πιστοί του, έκαναν το ίδιο πράγμα. Αναφώνησαν.  Ένα τεράστιο «Αααα» πλημύρισε όλους τους ναούς του χρήματος. Όλο το χρήμα είχε γίνει ΜΗΔΕΝ....

Προηγούμενο απόσπασμα