Προηγούμενο κείμενο περίληψης

 

Απ' το Μεσαίωνα στο Μεσαίωνα

Περίληψη

     Στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι επιστήμες και οι τέχνες απογειώθηκαν, οι κοινωνίες γύρισαν τα μέσα έξω.

     Η Αναγέννηση, η πρώτη βιομηχανική επανάσταση, ο πρώτος μεγάλος πόλεμος και μετά ο δεύτερος, η πυρηνική ενέργεια, οι επικοινωνίες, η δεύτερη βιομηχανική επανάσταση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μας έχουν μεταλλάξει. Μας έχουν κάνει εξαρτώμενα άτομα. Εξαρτώμενα από την τεχνολογία.

     Οι μόνοι εναπομείναντες απόγονοι του ένδοξου Ζήτα και της αδελφής του, της Ρανιώς ήταν ο Ζη και η Ρα· παιδιά του 21ου αιώνα. Ζήτας και Ρανιώ ήταν δηλωμένοι στο ληξιαρχείο, αλλά η ζωντοχήρα μάνα τους τους φώναζε Ζη και Ρα για λόγους οικονομίας… λέξεων.

Αυτοί κι' αν ήταν ρέμπελοι και ονειροπαρμένοι! Το μόνο που ενδιέφερε τον Ζη ήταν τα άλογα και τα αμάξια. Τα πολλά άλογα μέσα στις μηχανές των αμαξιών. Η Ρα;… που την έχανες που την εύρισκες ήταν μέσα στα drive in να γλυκοφιλιέται και να χαλβαδιάζεται με κανέναν γκόμενο.

     Αν οι πλούσιοι της Γής περίμεναν να γίνουν πιο πλούσιοι από την παραγωγικότητα του Ζη και της Ρα, θα ήταν γελασμένοι, αλλά οι πλούσιοι δύσκολα γελιούνται. Η νέα τεχνολογία τους βοήθησε να παραμείνουν πλούσιοι ή και να γίνουν πλουσιότεροι. Η πληροφορική και η ρομποτική σιγά-σιγά έγιναν ένα με τη ζωή μας και οι ζωές μας άρχισαν να εξαρτιούνται από αυτές. Μέχρι που μια μέρα….

     [Οι σοφοί του κόσμου είχαν διατυπώσει τη θεωρία του «Big Bang».

Πριν από δεκατέσσερα περίπου δισεκατομμύρια χρόνια, λένε, έγινε αυτό το «Big Bang» και από το ΜΗΔΕΝ άρχισε να δημιουργείται το σύμπαν. Όλο το μέχρι σήμερα γνωστό και άγνωστο σύμπαν και που συνέχεια μεγαλώνει… μεγαλώνει… μεγαλώνει.

Έτσι δείχνουν οι μαθηματικές θεωρίες και τα μαθηματικά μοντέλα των σοφών και πρέπει να δεχτούμε ότι έτσι έγινε, αφού έτσι λένε οι σοφοί.

Κανένας όμως σοφός δεν είχε προβλέψει το μεγάλο «Τσαφ». Ούτε που φανταζόταν κανείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Έλα όμως που έγινε].

       [Ένας τρελοσυγγραφέας, που όλα όσα είχε γράψει ήταν γεννήματα της αχαλίνωτης φαντασίας του, είπε ότι:

      «Τα μπιτάκια που κυκλοφορούσαν ελεύθερα και έκαναν τόσες και τόσες δουλειές, από το να κουβαλάνε χαζό-φωτογραφίες και χαζο-βίντεο, μέχρι να συμπαρίστανται σε μεγάλες τηλεδιασκέψεις Κυβερνητών, Πρωθυπουργών και Δικτατόρων, είχαν κουραστεί· είχαν βαρεθεί. Ένοιωθαν να ασφυκτιούν τόσα πολλά που είχαν γίνει και αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας»].

Αυτό ήταν αλήθεια. Όλα τα μπιτάκια του πλανήτη είχαν γίνει μηδέν. Όλοι οι υπολογιστές του πλανήτη ήταν πλέον τενεκεδοκούτια με υπολογιστική δύναμη ΜΗΔΕΝ.

Μετά;

 

Το μετά βρέστε το μέσα από το βιβλίο μου «Απ' το Μεσαίωνα στο Μεσαίωνα». Κατεβάστε το από το «Internet» και διάβασε το. Τζάμπα είναι.

Και μια συμβουλή: Βιαστείτε γιατί μπορεί να σας προλάβει του μεγάλο «τσαφ» και μετά…

Προηγούμενο κείμενο περίληψης